ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΘεατρικό εργαστήρι Μικρού Βορρά
Τον Οκτώβρη του 2017 ο Μικρός Βορράς εγκαινιάζει ένα θεατρικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, για όσους χρησιμοποιούν το θέατρο στη δουλειά τους με παιδιά και εφήβους, για όσους αγαπούν το θέατρο και θέλουν να οξύνουν το δημιουργικό τους πνεύμα, όσους ενδιαφέρονται να διευρύνουν το εκφραστικό τους δυναμικό, και φυσικά για όσους θέλουν να κοιτάξουν το παιδί που κρύβεται μέσα τους!
Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων, και κυρίως των εκπαιδευτικών, με τις σύγχρονες πρακτικές και μεθόδους θεατρικής αγωγής, με σκοπό να τις μεταφέρουν στη σχολική τάξη.
Σε τακτική βάση θα πραγματοποιούνται σεμινάρια κι από τους συντελεστές του μικρού βορρά, αλλά κι από έμπειρους συνεργάτες της θεατρικής και καλλιτεχνικής αγωγής.
Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει:

  • Προσαρμογή και καλλιέργεια της δυναμικής μιας ομάδας και του ατόμου, μέσα από δράσεις, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, παιχνίδια ρόλων, και ιστορίες-παραμύθια, επιλεγμένα γι'αυτό το σκοπό.
  • Εμβάθυνση, επεξεργασία ιδεών και σκέψεων, μέσα από το εκπαιδευτικό δράμα.
  • Αξιοποίηση μιας ιστορίας, και καλλιέργεια της αφήγησης. 
  • Καλλιέργεια και έρευνα του σώματος, με σκοπό την ελευθερία της έκφρασης.

Υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ηθοποιός και μέλος του μικρού βορρά από την ίδρυσή του.

Χρήσιμες Πληροφορίες:
Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, 17:30-20:30, στον πολυχώρο ''Ενώ'', Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη, και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαϊου. Οι εγγραφές συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ/μήνα
Έναρξη: Τετάρτη 18/10
Μαθήματα γνωριμίας: Τετάρτη 4 και 11/10
Δηλώσεις συμμετοχής: 6934-600074, Τατιάνα Νικολαΐδου


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Ο Μικρός Βορράς διοργάνωσε από τις 20 έως τις 26 Αυγούστου 2014 Studio clown με τίτλο ''η αναζήτηση της χαμένης παιδικότητας''. Δίδαξε η ηθοποιός Ερατώ Πίσση και πήραν μέρος οι ηθοποιοί: Πασχάλης Αραμπατζής, Πωλίνα Βασιλειάδου, Ανδρέας Βασιλείου, Μαριλού Βόμβολου, Ντία Ζούρα, Μάριος Κωνσταντίνου, Θωμάς Μπάντας, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ιωάννα Παγιατάκη, Μάρκος Τότσκας. Στόχος του studio ήταν οι ηθοποιοί να έρθουν σε μια πιο κοντινή επαφή με τη μαγεία του κόσμου των κλόουν, να κατανοήσουν πλήρως το μεγαλείο του και να καταφέρουν να το επικοινωνήσουν απλόχερα στο κοινό.
Δείτε το βίντεο του σεμιναρίου εδώ.

Τον Μάιο του 2014 ο Μικρός Βορράς διοργάνωσε σεμινάριο ''Παραγωγής ήχου και φωνητικού αυτοσχεδιασμού'' με τον ηθοποιό - δάσκαλο φωνητικής αγωγής Ταξιάρχη Χάνο. ''Μέσα από ασκήσεις αναπνευστικής αγωγής - κινητικής αγωγής και φωνητικής αγωγής προσπαθήσαμε να "γνωρίσουμε"το ΣΩΜΑ μας ώστε να
απελευθερωθεί ο ήχος μας, η φωνή μας''. Το σεμινάριο είχε διάρκεια 25 ωρών και το παρακολούθησαν οι ηθοποιοί του Μικρού Βορρά: Αλέξανδρος Νικολαίδης, Ντία Ζούρα, Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, Μάρκος Τότσκας, Ιωάννα Γεωργαντά, Νατάσα Καλογήρου, Νίκος Τσολερίδης, Χρίστος Γκουτσίδης, Ξένια Πετμεζά και οι τριτοετείς μαθητές της Δραματικής Σχολής Ανδρέας Βουτσινάς: Άννα Κοκότη, Χριστίνα Βράκα, Γιούλη Βάλα.